Zelf uw eigen appelsap persen?
Mobiele fruitpers op 4 oktober a.s. weer in Kronenberg.

In de afgelopen jaren zijn er in het kader van erfbeplanting op veel plaatsen fruitbomen en kleine boomgaarden aangelegd. Het is zonde als je zelf teveel fruit produceert om op te eten of elk weekend een appeltaart van te bakken.
De kans is groot dat er dan niets meer met het fruit gedaan wordt en dat het onder de bomen wegrot.

Hoe werkt de mobiele sappers
De appels/peren worden gewassen en geperst. Het sap wordt op 80 graden gepasteuriseerd en vervolgens afgevuld in 5 liter verpakkingen.
Voor de meest smakelijke verhouding wordt meestal 75% appel en 25 % peer aanbevolen. Daarnaast kunnen ook nog zo’n 10 % aan bessen, druiven of ontpitte pruimen worden toegevoegd en mee geperst worden, ook dit dient u zelf mee te brengen.
Het fruit wordt geperst waar u bijstaat en u neemt dus ook echt uw eigen fruitsap mee naar huis.
Indien de pakken met sap vorstvrij en droog worden opgeslagen, zijn ze 2 jaar houdbaar. Een aangebroken pak kunt u nog 2 maanden gebruiken.
Hoe moet de toestand van het fruit zijn
Het fruit moet vrij zijn van zand of klei en er mag geen schimmel of rot op zitten. Het fruit wordt in de machine nog een keer extra gewassen. Plekjes op het fruit of wormsteken op het fruit zijn geen bezwaar.
Ongepasteuriseerd fruitsap ook mogelijk
Het is ook mogelijk om ongepasteuriseerd fruitsap te laten persen maar u dient dan zelf voor jerrycans of vaten te zorgen.

Voor iedereen die meer dan 75 kg appels of peren produceert en meebrengt bestaat er nu de mogelijkheid om op dinsdag 4 oktober op Camping en Kattenpension ’t Rouweelse veld in Kronenberg van zijn eigen fruit sap te laten persen in een professionele en mobiele fruitpers.

Voor meer informatie en aanmelding
Om te lange wachttijden zoveel mogelijk te voorkomen zal een rooster opgesteld worden. Wij vragen u tzt. een inschatting te maken van de hoeveelheid fruit die u denkt aan te leveren en geven u dan een tijd waarop u verwacht wordt.
Hebt u interesse om ook uw eigen fruit te laten persen, dan kunt u zich vanaf heden aanmelden bij:
Camping en Kattenpension ’t Rouweelse veld,
De Hees 44A
Kronenberg
tel.077-4674360 of 06-29203253
of per mail: algemeen@rouweelseveld.nl