Op weg om de gezondste regio van 2025 te worden, werd op donderdag 18 mei het vierde Gezondheidscafé georganiseerd bij ANCO Lifestyle Center. Bijzondere gast op deze avond die in het teken stond van duurzaam en innovatief ondernemen was de heer Leen Zevenbergen. In de gebruikelijke RTL Late Night-setting kwamen vervolgens nog een aantal gasten aan het woord over verschillende ontwikkelingen en initiatieven rond gezondheid in de regio.

De drukbezochte avond werd afgetrapt door een inspirerende presentatie van ondernemer en inspirator Leen Zevenbergen die in 1984, op zijn 24e, zijn eerste bedrijf startte, al snel marktleider werd en vanaf dat moment circa 20 bedrijven heeft opgezet. Naast het oprichten van bedrijven heeft Leen ook leiding gegeven aan een aantal grote multinationals zoals PinkRoccade, Origin en Qurius. Bij die grote bedrijven was het vaak nodig om de inspiratie terug te brengen. Om er weer lol in te krijgen en zodanig de omzet en winst te verhogen. Over al zijn activiteiten schreef Leen Zevenbergen drie boeken en verzorgt hij veel lezingen in binnen- en buitenland.

Vervolgens werd in gesprek gegaan met verschillende innovatieve ondernemers uit de regio. Tafelgast Carla Linders van Gezondheidscentrum Noord-Limburg vertelt over het samenwerkingsverband tussen verschillende artsen en therapeuten waarbij efficiënte behandeling centraal staat. Door het bieden van één loket kan in onderlinge afstemming tussen de specialisten een multidisciplinair behandelplan worden opgesteld en wordt de behandelduur verkort.

Pieter-Jan Camps vertelde meer over duurzaamheidsalliantie Zamen, een initiatief van verschillende specialistische bedrijven die zich bezighouden met het verduurzamen van bestaande woningen in de regio. Tevens adviseert Zamen in levensloopbestendig (ver)bouwen om comfortabel thuis te blijven wonen.

Marc Wijnen  nam plaats aan tafel namens Afslag 10, een initiatief van sportclubs, bedrijven, scholen en zorg- en overheidsinstellingen in Horst aan de Maas. In het gebied rondom afslag 10 van de A73 willen zij verschillende voorzieningen realiseren en verschillende partijen samen brengen met een focus op het stimuleren van de leefbaarheid in de gemeente.

Als verassing en afsluiter gaf Leen Zevenbergen aan alle 80 aanwezigen een gesigneerd exemplaar van zijn bestseller ‘ ’t is groen en groener wordt het niet’.