Op donderdag 15 december zijn bij de IJsbaan in Horst-centrum door de Gezondste Regio 2025 (GR2025) vijf projecten beloond met een Gezondheidsprikkel voor hun ‘gezond’ initiatief. Uit handen van Jan Jenneskens, voorzitter van de Raad van Gezondheid van GR2025, ontvingen Gezonde Sportkantine, SamenUitBus, Stichting Leergeld Horst aan de Maas, Sportdorp Sevenum eo en De Muzikantine elk een cheque van € 1.000,-.

 De Gezonde Sportkantine’ zet zich in om de Horster sportkantines te helpen naar een gezonder aanbod voor jong en oud en daarmee ook de derde helft een bijdrage te laten leveren aan een gezonde en sportieve levensstijl. De SamenUitBus zorgt voor vervoer van ouderen naar allerlei evenementen en uitjes. Hiermee wordt een gezonde bijdrage geleverd aan het terugdringen van eenzaamheid onder ouderen. Stichting Leergeld Horst aan de Maas zorgt ervoor dat kinderen in armoedesituaties niet aan de zijlijn blijven maar ook nu mee kunnen doen. Op een gezonde manier nu mee doen, betekent voor die kinderen straks ook meetellen. In Sevenum werken alle sportverenigingen intensief samen onder de gezonde bezielende leiding van Sportdorp Sevenum eo. De Muzikantine tenslotte zet zich in voor meer muziekonderwijs, want, …muziek en gezondheid hebben alles met elkaar te maken.

In de gemeente Horst aan de Maas worden jaarlijks vele gezonde evenementen en mooie gezonde initiatieven ontplooid door burgers, organisaties en samenwerkingen. GR2025 juicht deze activiteiten toe en wil dit ook graag laten zien. Daarom worden de ‘Gezondheidsprikkels’ uitgereikt.

Op de bijgevoegde foto de vertegenwoordigers van de vijf projecten die een Gezondheidsprikkel van € 1.000,- hebben ontvangen (v.l.n.r.):

  • Jan van Gorp van SamenUitBus
  • Hans Scheres van Stichting Leergeld Horst aan de Maas
  • Ingrid van der Sterren van Gezondste Sportkantine
  • Math Craenmehr van De Muzikantine
  • Ger van den Munckhof van Sportdorp Sevenum eo