Evenementen

Gezondheidscafé Goed Leven

Vooraankondiging
Donderdag 19 september 2019

Een van de thema’s binnen Gezondste Regio 2025 is het thema Goed leven. Tijdens het gezondheidscafé van 19 september a.s. staat dit thema centraal.

Doelstelling van Goed Leven is mensen (op weg) te helpen emotioneel en fysiek gezond te leven, met voldoening en plezier in hun leven, zowel in relaties als in activiteiten die zin geven. Cultuur, kunst en natuur zijn daarbij speerpunten.

Tijdens het gezondheidscafé van 19 september gaan deelnemers- (bestuurs)leden van verenigingen- actief met elkaar in gesprek over de mogelijkheden die zij zoeken, vinden en benutten om bij te dragen aan het ‘goede leven’ van hun leden en de gemeenschap waarvan zij deel uitmaken.

Wil je er ook bij zijn? Reserveer deze datum dan alvast in je agenda!

Gewoon samen gezond

ZONDAG 9 JUNI 2019

Centrum Grubbenvorst

Tijdens Pinksteren 2019 worden in Grubbenvorst op het plein tal van leuke en uitdagende activiteiten voor alle kinderen uit de regio georganiseerd. Daarbij gaan fun, beleving en educatie hand in hand en worden de kinderen en hun grootouders uitgenodigd om samen aan de slag te gaan! Iedereen kan en mag meedoen, maar…… vol is vol!

Programma
11.00 uur: Door “Kerngezond” wordt het programma  van Maurice Graef een “FRUIT SPEED CIRCUIT” ingezet.
11.30 – 15.30 uur: Kindertheater door de ‘Schatberg’
13.00 uur: KOOKBATTLE

Geef je snel op voor de Kookbattle!
Wil je samen met je opa en oma meedoen, geef je dan op via de leerkracht van je eigen school. Wees er snel bij want er zijn per school slechts een beperkt aantal plekken te vergeven! Vol is vol! Wie het eerst komt die mag meedoen!

Dit evenement is een samenwerking van Stichting 800 jaar Horst aan de Maas, Kerngezond, en Gezondste Regio 2025. Initiatiefnemers Paul Rouwet (Lindehoeve) en John Jenniskens (Gewoen Grubbevors).

Via Gezondste Regio 2025 met korting naar Funpop!

ZATERDAG 25 MEI 2019
ZONDAG 26 MEI 2019

“Kasteelpark ter Horst” te Horst

Funpop is hét openluchtfestival voor mensen met een verstandelijke beperking én hun familie, vrienden en bekenden. Wij geven deelnemers aan Rundje um ut Hundje en mensen voor wie het om financiële redenen lastig is om naar Funpop te gaan een korting van 50% op de entreeprijs.

Wil jij gebruik maken van de korting of heb je op andere gebieden hulp nodig om Funpop te bezoeken? Wij denken graag mee. Stuur een e-mail naar info@gezondsteregio2025.nl!

Bekijk de foto’s van dit event

Healthy Living Event 

Donderdag 16 mei 2019

17.00 – 20.00 uur | HAS Hogeschool vestiging Venlo

Hoe ziet de gezonde stad eruit? Wat kun je doen om medewerkers binnen een bedrijf vitaal te houden? En hoe stimuleer je de consumptie van groente- en fruit? In september 2019 gaan we in Venlo van start met de opleiding Healthy Living.

Samen met de Gezondste Regio 2025 gaan studenten van HAS Hogeschool de uitdaging aan om van Noord-Limburg de gezondste regio te maken. Naast onderwijs richt de HAS zich ook op kennisontwikkeling en kennistransfer. Hiervoor werken we in Limburg nauw samen met partnerbedrijven uit de regio.

Tijdens dit event geven we meer inzicht in de opleiding en in de verschillende mogelijkheden om de samenwerking aan te gaan om te werken aan de gezondste regio. Kom in contact met studenten, lectoraten en partners van de HAS.

Gezondheidscafé ‘Cultuur en Gezondheid; best een goed duo’

Woensdag 17 april 2019

De Gezondste Regio 2025 breidt zich uit naar Venlo. Daar wordt op woensdag 17 april het eerste gezondheidscafé georganiseerd. Cultuur en Gezondheid zullen hierbij centraal staan.

Bij gezondheid ligt het accent niet op ziekte, maar op de mensen zelf, op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt. De deelnemers gaan tijdens het gezondheidscafé in gesprek over de manieren waarop cultuur kan bijdragen om mensen zich fijn te laten voelen.

Hieraan werken mee: de Bibliotheek Venlo, het Kunstencentrum Venlo, Filmtheater De Nieuwe Scene, Theater De Garage, Museum van Bommel van Dam, en In Balans, praktijk voor oefentherapie en dans. Zij zullen voorbeelden laten zien van welke uitwerking cultuur kan hebben op het welzijn van mensen. Tom Doesborg van L1 begeleidt de avond.

De avond is van 19.00 tot 21.00 uur bij Stèk, Bibliotheek Venlo, aan de Begijnengang in Venlo.

Bekijk de foto’s van dit event

Kies met ons mee!

Woensdag 20 maart 2019

Woensdag 20 maart was Gezondste Regio 2025 tijdens de verkiezingen aanwezig in het gemeentehuis van Horst. We trakteerden op een lekkere appel van ’t Gruntehöfke en stelde daarbij de vraag: Kies jij ook voor gezondheid? En wat is gezondheid dan voor jou?

Bijeenkomst van de Rabobank, partner van Gezondste Regio 2025

Dinsdag 19 maart 2019

De Rabobank is een van de betrokken partners van Gezondste Regio 2025. Deze betrokkenheid is terug te zien in het project ‘Samen voor de Gezondste Regio 2025’, waarin ze een aantal onderwerpen uit onze thema’s hebben omarmd. We vinden het natuurlijk geweldig om te zien dat een partner op deze manier wil bijdragen aan onze ambitie om in 2025 de gezondste regio van Europa te zijn.

Op dinsdag 19 maart organiseert De Rabobank een aftrap van hun project. Tijdens deze bijeenkomst vertellen ze over de plannen die ze hebben. Als Gezondste Regio 2025 krijgen we deze avond ook een podium om te vertellen wie we zijn en om onze partner de Rabobank veel succes toe wensen!

Natuurlijk is ook onze achterban welkom tijdens de bijeenkomst op 19 maart. Hieronder vind je de uitnodiging van de Rabobank en de wijze waarop je jezelf kunt aanmelden.
https://communicatieshop.rabobank.nl/publicdata/Mail/2325180/viewonline.html

Gezondheidsprikkel 2019

Donderdag 31 januari 2019

Op donderdag 31 januari worden door de Gezondste Regio 2025 ‘gezonde initiatieven’ beloond met een Gezondheidsprikkel. Uit handen van de leden van de Raad van Gezondheid van Gezondste Regio 2025, ontvangen vijf organisaties elk een cheque van € 1.000,-. In de gemeente Horst aan de Maas en in de regio Noord-Limburg worden jaarlijks vele gezonde evenementen en mooie gezonde initiatieven ontplooid door burgers, organisaties en samenwerkingen. Gezondste Regio 2025 juicht deze activiteiten toe en wil een aantal initiatieven met een financiële bijdrage stimuleren. Daarom worden de ‘Gezondheidsprikkels’ uitgereikt.

Gezondheidscafé ‘gezonde bedrijven en organisaties’

Woensdag 28 november 2018

Woensdag 28 november was er een ’Gezondheidscafé’ bij Rabobank Horst-Venray, met als thema: gezonde bedrijven en organisaties. Het was een mooie avond. Kon jij er deze keer onverhoopt niet bij zijn? Niet getreurd, er volgt spoedig meer informatie over de volgende edities in 2019.

Alle betrokkenen bedankt en graag tot de volgende keer!