Evenementen

Gezondheidscafé ‘Cultuur en Gezondheid; best een goed duo’

Woensdag 17 april 2019

De Gezondste Regio 2025 breidt zich uit naar Venlo. Daar wordt op woensdag 17 april het eerste gezondheidscafé georganiseerd. Cultuur en Gezondheid zullen hierbij centraal staan.

Bij gezondheid ligt het accent niet op ziekte, maar op de mensen zelf, op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt. De deelnemers gaan tijdens het gezondheidscafé in gesprek over de manieren waarop cultuur kan bijdragen om mensen zich fijn te laten voelen.

Hieraan werken mee: de Bibliotheek Venlo, het Kunstencentrum Venlo, Filmtheater De Nieuwe Scene, Theater De Garage, Museum van Bommel van Dam, en In Balans, praktijk voor oefentherapie en dans. Zij zullen voorbeelden laten zien van welke uitwerking cultuur kan hebben op het welzijn van mensen. Tom Doesborg van L1 begeleidt de avond.

De avond is van 19.00 tot 21.00 uur bij Stèk, Bibliotheek Venlo, aan de Begijnengang in Venlo.

KLIK HIER om u aan te melden. Wacht niet te lang, want er kunnen maximaal 90 personen aan deelnemen.

 

Kies met ons mee!

Woensdag 20 maart 2019

Woensdag 20 maart was Gezondste Regio 2025 tijdens de verkiezingen aanwezig in het gemeentehuis van Horst. We trakteerden op een lekkere appel van ’t Gruntehöfke en stelde daarbij de vraag: Kies jij ook voor gezondheid? En wat is gezondheid dan voor jou?

Bijeenkomst van de Rabobank, partner van Gezondste Regio 2025

Dinsdag 19 maart 2019

De Rabobank is een van de betrokken partners van Gezondste Regio 2025. Deze betrokkenheid is terug te zien in het project ‘Samen voor de Gezondste Regio 2025’, waarin ze een aantal onderwerpen uit onze thema’s hebben omarmd. We vinden het natuurlijk geweldig om te zien dat een partner op deze manier wil bijdragen aan onze ambitie om in 2025 de gezondste regio van Europa te zijn.

Op dinsdag 19 maart organiseert De Rabobank een aftrap van hun project. Tijdens deze bijeenkomst vertellen ze over de plannen die ze hebben. Als Gezondste Regio 2025 krijgen we deze avond ook een podium om te vertellen wie we zijn en om onze partner de Rabobank veel succes toe wensen!

Natuurlijk is ook onze achterban welkom tijdens de bijeenkomst op 19 maart. Hieronder vind je de uitnodiging van de Rabobank en de wijze waarop je jezelf kunt aanmelden.
https://communicatieshop.rabobank.nl/publicdata/Mail/2325180/viewonline.html

Gezondheidsprikkel 2019

Donderdag 31 januari 2019

Op donderdag 31 januari worden door de Gezondste Regio 2025 ‘gezonde initiatieven’ beloond met een Gezondheidsprikkel. Uit handen van de leden van de Raad van Gezondheid van Gezondste Regio 2025, ontvangen vijf organisaties elk een cheque van € 1.000,-. In de gemeente Horst aan de Maas en in de regio Noord-Limburg worden jaarlijks vele gezonde evenementen en mooie gezonde initiatieven ontplooid door burgers, organisaties en samenwerkingen. Gezondste Regio 2025 juicht deze activiteiten toe en wil een aantal initiatieven met een financiële bijdrage stimuleren. Daarom worden de ‘Gezondheidsprikkels’ uitgereikt.

Gezondheidscafé ‘gezonde bedrijven en organisaties’

Woensdag 28 november 2018

Woensdag 28 november was er een ’Gezondheidscafé’ bij Rabobank Horst-Venray, met als thema: gezonde bedrijven en organisaties. Het was een mooie avond. Kon jij er deze keer onverhoopt niet bij zijn? Niet getreurd, er volgt spoedig meer informatie over de volgende edities in 2019.

Alle betrokkenen bedankt en graag tot de volgende keer!

Opening ’t Plein

Donderdag 25 oktober 2018

Donderdag 25 oktober werd officieel ’t Plein geopend! Het was een mooi moment en een volgende stap om het gedachtegoed van positieve gezondheid onder de aandacht te brengen. Ben je al komen kijken bij ’t Plein? We zijn te vinden in de ontvangsthal van Gemeente Horst aan de Maas.