Evenementen

Workshop ‘Goed Slapen’  nu Corona proof!

Workshop ‘Goed Slapen’ nu Corona proof!

Laat je informeren en inspireren op deze interactieve lezing over goed slapen bij de Bibliotheek in Venlo! Helemaal gratis en Corona proof!

Woensdag 30 september
19:00 – 20:30
Stadsbibliotheek Venlo

Webinar; Positief gezond en wel!

Webinar; Positief gezond en wel!

11 juni 2020 – 19:30 – Facebook Gezondste Regio 2025

Op 11 juni zal de werkgroep Vitaal en Gezond het tweede webinar hosten. Omdat de gezondheidscafés even stil staan door de coronacrisis hebben we besloten om een digitale versie te organiseren. In deze tweede editie zal de werkgroep Vitaal en Gezond je meenemen in het onderwerp; Positieve Gezondheid. Het beroemde model van Machteld Huber tracht een completere definitie van gezondheid te geven en biedt de mogelijkheid om positiever en breder naar gezondheid te kijken.

Reageer tijdens het webinar live mee door op ‘reageren’ te klikken. Achter de schermen werkt tijdens de online bijeenkomst een expertiseteam om al je vragen en input te verwerken. Het streven is om zoveel mogelijk input tijdens het webinar te behandelen. Is je vraag niet beantwoord? Een uur na de webinar blijven we beschikbaar om alle vragen te beantwoorden.

Kijk je mee? We starten om 19:30 uur en het zal ongeveer een half uur duren. Je kunt kijken op de Facebook pagina van Gezondste Regio 2025 via telefoon, tablet of computer!

Webinar; Gezondste Regio 2025

Webinar; Gezondste Regio 2025

Op 14 mei zal Gezondste Regio 2025 haar eerste webinar uitzenden! 🍀 Omdat de gezondheidscafés even stil staan door de coronacrisis hebben we besloten om een digitale versie te organiseren. In deze eerste editie zullen Jan Jenneskens en Tom Roefs je meenemen in het heden en de toekomst van Gezondste Regio 2025 en aan het einde hebben we een verrassing voor alle kijkers!

Kijk je mee? We starten om 19:30 uur en het zal ongeveer een half uur duren. Je kunt kijken op de Facebook pagina van Gezondste Regio 2025!
In de webinar zal presentator Rob van Lieshout verschillende mensen ontvangen en met hen praten over Gezondste Regio anno 2020;

Wat staat er allemaal te gebeuren op het gebied van gezondheid in de regio?
-Tom Roefs, voorzitter Gezondste Regio 2025
-Jan Loonen, wethouder Gemeente Venray

Het programma van Gezondste Regio 2025
-Jan Jenneskens, Gezondheidsmaker Gezondste Regio 2025

Bundeling, ons digitale netwerk
-Dirk Jeurissen, Gezondste Regio 2025

Tijdens de webinar zal het mogelijk zijn voor de kijker om vragen te stellen. Deze zullen we zo veel mogelijk proberen te beantwoorden. Je mag ons ook nu al een vraag stellen zodat we hierop kunnen reageren tijdens het webinar. Stuur jouw vraag naar info@gezondsteregio2025.nl !

Gezondheidscafé 2 april

Gezondheidscafé 2 april

Wegens de adviezen en de recente ontwikkelingen rondom het Coronavirus hebben we besloten om het Gezondheidscafé op 2 april bij Vivara Natuurbelevingscentrum af te lassen.

2 april 2020

Vivara Natuurbelevingscentrum, Venray

Op 2 april is het weer zover; een Venrayse editie van het Gezondheidscafé bij Vivara Natuurbelevingscentrum! Beleef het hart voor gezondheid dat onze regio bij zich draagt en leer over gezonde initiatieven!

Inspirerende sprekers
Gezellige naborrel
Gratis toegang, kennis, hapjes en drankjes!

Meld je snel aan want VOL = VOL.

📆 2 april 2020
🕐 19.30
📍 Vivara Natuurbelevingscentrum Venray

Er volgt snel meer informatie over het programma

Gezondheidsprikkel 23 januari 2020

Gezondheidsprikkel 23 januari 2020

23 januari 2020

Graaf ter Horst

Op 23 januari 2020 om 19.30 uur is het weer zover! Tijdens de Gezondheidsprikkel maken 13 genomineerde projecten/initiatieven kans op gezonde roem en een geldbedrag. Onze ‘Raad van Gezondheid’ zal vijf winnaars kiezen welke elk een bedrag van €1000,- ontvangen. Ook praten we je bij over Gezondste Regio 2025 en onze toekomstplannen.

19.00-19.30 uur – inloop
19.30 uur – start
21:30 uur – einde en naborrelen

Let op: Inschrijving gesloten!

De genomineerden

-Geluksroute Horst aan de Maas, vol plekskes van Geluk! 
-Gewoon doen
Wei, een film van Ruud Lenssen
Silent Disco, Hof te Berkel
-Toneelgroep 60+ Horst
-Koren overleg – korenfestival Horst aan de Maas
-Horst aan het Water – Watertappunt
-Van Jonge Spruit tot Toffe Peer
-Landschap Horst aan de Maas
-Gewoën Laeze
-Stichting Disco ’t Trefpunt
-Wonen in Broekhuizen/Broekhuizenvorst
-K.A.K. (Kek Actie-anders Kreatie-geluk)

📍 Kasteellaan 1, 5961 BW Horst (Graaf ter Horst)
⏰ 19:30
📅 23 januari 2020

Let op: Inschrijving gesloten!
Gezondheidscafé ‘Gezondste Regio 2025 presenteert’

Gezondheidscafé ‘Gezondste Regio 2025 presenteert’

28 november 2019

Oda café, Odapark Venray

Op 28 november trekt Gezondste Regio 2025 alles uit de kast om de gemeente Venray te laten zien waar wij voor staan. Er zal een diversiteit aan bijzondere en inspirerende sprekers te zien zijn die zullen vertellen over verschillende onderwerpen met betrekking tot gezondheid. We zullen de thema’s van Gezondste Regio 2025 aan bod laten komen en vertellen over de toekomst van gezondheid in Noord-Limburg. De locatie is het mooie en kunstzinnige Oda Café in het Odapark, centrum voor hedendaagse kunst Venray. Het programma is als volgt:

19:00 uur – inloop
19.30 uur – start
21:30 uur – einde en naborrelen

Schrijf je nu in!

De invulling van de avond:

-Het Preventieteam uit Wanssum is een multidisciplinair, kleinschalig, regionaal preventiecentrum. Zij adviseren én begeleiden bedrijven op het gebied van gezondheid, vitaliteit, welzijn en duurzame inzetbaarheid van werknemers én werkgever. Initiatiefnemers Harrold en Susan Stevens vertellen alles over hun passie voor persoonlijke gezondheid in de breedste zin en hun project.

-Ook schuiven Trude en Joyce Verhaegh van Krachtige-ik aan. Zij vertellen over hun ervaringen als kindercoach en kindercounselor. Over kinderen die ‘in de knoop’ zitten en met deskundige hulp, die wordt vergoed door de zorgverzekeraar, weer plezier in het leven krijgen.

-Marjo de Maat uit Venray heeft jarenlang te kampen gehad met ouderdomsdiabetes. Dankzij het programma Keer Diabetes 2 om nam zij afscheid van medicatie en insulinespuiten. Zij vertelt hoe het programma in elkaar steekt, hoe je eraan mee kunt doen en hoe zij het plezier in het leven terugkreeg.  Samen met Voeding Leeft wil zij meer Venraynaren helpen om door een gezonde leefstijl afscheid te nemen van diabetes 2.

-Carolien Michels uit Heide vertelt over ‘de groene stad’. In een groene leefomgeving leven mensen prettiger en voelen zich gezonder. Dat kan buiten in de stad, in het dorp of in het park zijn, maar heeft bijvoorbeeld ook te maken met een groene werkomgeving. Ze neemt de aanwezigen mee in wonen, werken en leven in zo’n groene omgeving. Wat doet het met kinderen, met patiënten en zelfs met uw eigen woning?

-Boerderijeducatie; kinderen en volwassenen komen op de boerderij op bezoek en worden op locatie geïnformeerd en meegenomen in de boerderij anno nu. Drie educatieboerinnen uit de regio Venray vertellen over hun plan om in het komende voorjaar een Noord-Limburgse smaaktoer te organiseren samen met Gezondste Regio 2025 en ‘Jong leren eten’. Waarom, wat willen ze bereiken en wat hebben ze nodig om daar een meerjarig programma van te maken?

-Café Integracja is een initiatief ontstaan uit het programma Samen voor de Gezondste Regio. In onze regio worden verschillende ontmoetingsmomenten voor arbeidsmigranten georganiseerd, de laatste aflevering in Meerlo en was een groot succes. De initiatiefnemers vertellen en delen hun verhaal. Waarom komen er zoveel mensen langs? hoe inspirerend zijn deze bijeenkomsten en vooral ook hoe groot is de behoefte om elkaar beter te leren kennen en samen te wonen en werken in de regio?

-Tom Roefs, voorzitter van Gezondste Regio 2025, Rabobank Horst Venray-directievoorzitter Angelique Jansen en wethouder Jan Loonen van de gemeente Venray als vertegenwoordigers van die drie gezondste regio’s ieder hun eigen verhaal over hoe het initiatief begon en hoe het tot nu toe is gegaan, maar vooral vertellen zij het verhaal over hoe Gezondste Regio verdergaat. “De regio staat voor een belangrijke ontwikkeling in de komende vier jaar”, legt Jenneskens uit. “De acht samenwerkende Noord-Limburgse gemeenten slaan de handen ineen om aan de gezondste regio te gaan werken. Er is veel geld beschikbaar en er zijn veel projecten. Sommige zijn al concreet, andere zijn nog in de maak. Samen zetten we nieuwe stappen in Noord- Limburg om de komende vier jaar echt te gaan werken aan gezondheid. Mensen die benieuwd zijn hoe dat eruit gaat zien, heten we van harte welkom tijdens het Gezondheidscafé in het Odapark in Venray.”

Tijdens de bijeenkomst in het Theehuis worden ook een enkele pitches gehouden van en voor nieuwe initiatieven, of van activiteiten die in het komende jaar gepland staan. De bedrijvendagen van Junior Kamer Venray in 2020 bijvoorbeeld. Zij vertellen wat ze voor het komend jaar in petto hebben!

📍 Merseloseweg 117, 5801 CC Venray
⏰ 19:30
📅 28 november 2019

Wil je er ook bij zijn? Schrijf je nu in!

Gezondheidscafé ‘Van speelplaats naar ontmoetingsplek’

Gezondheidscafé ‘Van speelplaats naar ontmoetingsplek’

7 oktober 2019

Basisschool de Klingerberg – Blerick

Op 7 oktober 2019 om 19.00 uur wordt er een gezondheidscafé georganiseerd bij basisschool De Klingerberg, Klingerbergsingel 2 te Blerick. In dit gezondheidscafé hebben we aandacht voor geweldige initiatieven die in de wijk, in en rondom basisschool De Klingerberg in uitvoering zijn en die mee helpen om een gezonde en plezierige leefomgeving verder te ontwikkelen. De avond is bedoeld om kennis te nemen van die initiatieven, te ervaren wat je zelf kunt doen aan gezondheid en aan een gezond leven, maar vooral als inspiratie en als voorbeeld hoe mensen aan de slag kunnen gaan om stappen in hun leven te maken.

De avond zal gepresenteerd worden door Debby Könings, zij zal het belang van taalontwikkeling en het goed leren van de taal aan de orde stellen. Aidah Al Hayek vertelt over haar eigen ervaringen. Ze komt uit Syrië en heeft ook gewoond in Saoedi Arabië. Ze legt ons uit wat haar heeft geholpen om de Nederlandse taal goed te leren.

De bibliotheek van Venlo laat zien hoe het project : “Jij en je kind” verloopt en inspireert ons over het belang van lezen en voorlezen en de rol van de ouders hierbij.

Vanuit een project uit de wijk zullen Soumicha en Iedje vertellen over de successen van hun kinderclubje en een sportgroep voor vrouwen. Zij spreken ook over hun rol als verbinders in de wijk voor ouders vanuit diverse culturen. Obesitas (overgewicht) is een steeds groter probleem in Nederland en ook in de wijk Klingerberg aan het worden. Met een speciale gast zullen we een dialoog voeren; hoe is de situatie in de wijk, wat kun je doen en zeker ook wat moet je zeker niet doen. Hoe kun je hulp inschakelen en wat komt daar allemaal bij kijken. Maar ook hoe zit het met voldoende nachtrust, bewegen en een gezonde leefstijl?

Wethouder Frans Schatorjé van de gemeente Venlo zal ook aanwezig zijn. Hij zal zijn mening en visie met betrekking tot een gezonde leefstijl met ons delen.

Kom ook op 7 oktober naar basisschool De Klingerberg, voor een mooie avond, voor inspiratie, ontmoeting en vooral ook om een gezonde omgeving en een gezond leven weer een stukje verder te brengen. Aanmelden kan op school of bij voorkeur via: Ine.hermans@kerobei.nl. Bij haar kunt u ook terecht voor verdere vragen en/of reacties.

 

Wil je er ook bij zijn? Stuur nu een e-mail om je in te schrijven

Inspiratiebijeenkomst ‘De rookvrije sportclub voor een rookvrije generatie’

Inspiratiebijeenkomst ‘De rookvrije sportclub voor een rookvrije generatie’

30 september 2019 – 19:30
Sportcentrum ANCO – Venrayseweg 114, Horst

Niemand wil dat kinderen later gaan roken. Daarom besluiten steeds meer sportclubs in Nederland dat roken binnen hun clubaccommodatie niet meer is toegestaan. De nieuwe inspiratiebijeenkomst van de Gezondste Sportkantine Horst aan de Maas, heeft als thema “Een Rookvrije Sportclub voor een Rookvrije Generatie”. De bijeenkomst wordt gehouden op maandag 30 september om 19.30 uur bij Sportcentrum Anco in Horst.

Kim Verkoulen en Bart Verheijden zijn namens de gemeente Venlo betrokken bij het rookvrij maken van sportclubs en andere accommodaties. Als partners van de Rookvrije Generatie vertellen zij waarom rookvrij opgroeien belangrijk is voor elk kind. Ze laten zien hoe dramatisch de gevolgen van roken zijn. Ze leggen uit hoe elke sportvereniging zelf stap voor stap aan de slag kan met een rookvrije sportclub. Bart en Kim laten zien waar je gratis handige hulpmiddelen zoals een stappenplan, posters, logo’s, niet-roken-borden en andere materialen kunt bestellen.

Patrick Bierens van Anco Lifestyle Centre vertelt tijdens de inspiratiebijeenkomst over hun ervaring met een rookvrije sportaccommodatie. Hij gunt zijn gasten bovendien een kijkje in zijn gezonde sportkantine waar veel ongezonde producten plaats hebben gemaakt voor een gezondere keuze. Aan het einde van de avond kunnen bezoekers deelnemen aan een korte quiz met een mooie prijs als beloning.

De bijeenkomst “Een Rookvrije Sportclub voor een Rookvrije Generatie” is bedoeld voor bestuursleden, kantinebeheerders, (ouders van) leden, sportcoaches, voedingsdeskundigen en alle overige belangstellenden. De bijeenkomst vindt plaats bij ANCO Lifestyle Centre aan de Venrayseweg 114 in Horst. De avond begint om 19.30 uur. Wil je deelnemen aan de bijeenkomst? Meld je aan via info@vdsterren.com of bel tel. 06 13518065.

Ontbijtbijeenkomst Gezonde Werkvloer

Ontbijtbijeenkomst Gezonde Werkvloer

25 september 2019 van 08.00 – 10.00 uur
Gemeente Venray – Raadhuisstraat 1, Venray

Vitale werknemers zijn energiek, goed inzetbaar en over het algemeen minder vaak ziek. Gunstig voor werkgever én werknemer. Het loont dan ook om te investeren in een gezonde leefstijl. Er zijn gelukkig veel laagdrempelige en eenvoudige initiatieven voor werkgevers en dit hoeft niet kostbaar te zijn. Niets is echter zo lastig als het doorbreken van gewoontes, het veranderen van gedrag. Op het werk is dat niet anders. Hoe wordt de gezonde keuze de normale keuze en hoe houd je dat vast? 

Inspiratie
Laat je 25 september inspireren op het gebied van balans en vitaliteit op de werkvloer. De bijeenkomst is bedoeld voor zowel kleine als grote organisaties uit Venray die meer willen weten over werkvitaminen, beweegmomenten op de werkvloer, werkdruk, rookvrije omgeving en preventie. 

Herre Zonderland
Tijdens de inspiratiesessie neemt Herre Zonderland je mee in energiemanagement. Als ex-topsporter en broer van vertaalt hij topsport naar dagelijkse business. Volgens Herre Zonderland is ‘kennis over lichaam en geest de basis voor duurzaam presteren’. 

Wat kun je verder verwachten?
– Handige tips en trucs om een gezonde leefstijl toe te passen op het werk
– Inspirerende verhalen van bedrijven in Venray (Rabobank Horst-Venray, Jabil en de gemeente Venray)
– Antwoord op al je vragen over fitheid, vitaliteit en voeding
– Mogelijkheid om ervaringen met elkaar uit te wisselen

Aanmelden
Aanmelden kan tot 16 september 2019 door een mail te sturen naar ankie.billekens@venray.nl. 

De inspiratiesessie inclusief ontbijt worden kosteloos aangeboden. Plaatsen zijn beperkt en er wordt gekeken naar een mix van bedrijven en organisaties. Indien de belangstelling groot is wordt er een selectie gemaakt op diversiteit.

Gezonde en vitale inwoners – dat doen we samen!
Het realiseren van een gezonde omgeving waar structureel aandacht is voor een gezonde leefstijl. Als Jongeren Op Gezond Gewicht-gemeente is Venray actief om mensen en organisaties lokaal met elkaar te verbinden in de wijk, op de sportvereniging, op school én op het werk (JOGG).