28 november 2019

Oda café, Odapark Venray

Op 28 november trekt Gezondste Regio 2025 alles uit de kast om de gemeente Venray te laten zien waar wij voor staan. Er zal een diversiteit aan bijzondere en inspirerende sprekers te zien zijn die zullen vertellen over verschillende onderwerpen met betrekking tot gezondheid. We zullen de thema’s van Gezondste Regio 2025 aan bod laten komen en vertellen over de toekomst van gezondheid in Noord-Limburg. De locatie is het mooie en kunstzinnige Oda Café in het Odapark, centrum voor hedendaagse kunst Venray. Het programma is als volgt:

19:00 uur – inloop
19.30 uur – start
21:30 uur – einde en naborrelen

Schrijf je nu in!

De invulling van de avond:

-Het Preventieteam uit Wanssum is een multidisciplinair, kleinschalig, regionaal preventiecentrum. Zij adviseren én begeleiden bedrijven op het gebied van gezondheid, vitaliteit, welzijn en duurzame inzetbaarheid van werknemers én werkgever. Initiatiefnemers Harrold en Susan Stevens vertellen alles over hun passie voor persoonlijke gezondheid in de breedste zin en hun project.

-Ook schuiven Trude en Joyce Verhaegh van Krachtige-ik aan. Zij vertellen over hun ervaringen als kindercoach en kindercounselor. Over kinderen die ‘in de knoop’ zitten en met deskundige hulp, die wordt vergoed door de zorgverzekeraar, weer plezier in het leven krijgen.

-Marjo de Maat uit Venray heeft jarenlang te kampen gehad met ouderdomsdiabetes. Dankzij het programma Keer Diabetes 2 om nam zij afscheid van medicatie en insulinespuiten. Zij vertelt hoe het programma in elkaar steekt, hoe je eraan mee kunt doen en hoe zij het plezier in het leven terugkreeg.  Samen met Voeding Leeft wil zij meer Venraynaren helpen om door een gezonde leefstijl afscheid te nemen van diabetes 2.

-Carolien Michels uit Heide vertelt over ‘de groene stad’. In een groene leefomgeving leven mensen prettiger en voelen zich gezonder. Dat kan buiten in de stad, in het dorp of in het park zijn, maar heeft bijvoorbeeld ook te maken met een groene werkomgeving. Ze neemt de aanwezigen mee in wonen, werken en leven in zo’n groene omgeving. Wat doet het met kinderen, met patiënten en zelfs met uw eigen woning?

-Boerderijeducatie; kinderen en volwassenen komen op de boerderij op bezoek en worden op locatie geïnformeerd en meegenomen in de boerderij anno nu. Drie educatieboerinnen uit de regio Venray vertellen over hun plan om in het komende voorjaar een Noord-Limburgse smaaktoer te organiseren samen met Gezondste Regio 2025 en ‘Jong leren eten’. Waarom, wat willen ze bereiken en wat hebben ze nodig om daar een meerjarig programma van te maken?

-Café Integracja is een initiatief ontstaan uit het programma Samen voor de Gezondste Regio. In onze regio worden verschillende ontmoetingsmomenten voor arbeidsmigranten georganiseerd, de laatste aflevering in Meerlo en was een groot succes. De initiatiefnemers vertellen en delen hun verhaal. Waarom komen er zoveel mensen langs? hoe inspirerend zijn deze bijeenkomsten en vooral ook hoe groot is de behoefte om elkaar beter te leren kennen en samen te wonen en werken in de regio?

-Tom Roefs, voorzitter van Gezondste Regio 2025, Rabobank Horst Venray-directievoorzitter Angelique Jansen en wethouder Jan Loonen van de gemeente Venray als vertegenwoordigers van die drie gezondste regio’s ieder hun eigen verhaal over hoe het initiatief begon en hoe het tot nu toe is gegaan, maar vooral vertellen zij het verhaal over hoe Gezondste Regio verdergaat. “De regio staat voor een belangrijke ontwikkeling in de komende vier jaar”, legt Jenneskens uit. “De acht samenwerkende Noord-Limburgse gemeenten slaan de handen ineen om aan de gezondste regio te gaan werken. Er is veel geld beschikbaar en er zijn veel projecten. Sommige zijn al concreet, andere zijn nog in de maak. Samen zetten we nieuwe stappen in Noord- Limburg om de komende vier jaar echt te gaan werken aan gezondheid. Mensen die benieuwd zijn hoe dat eruit gaat zien, heten we van harte welkom tijdens het Gezondheidscafé in het Odapark in Venray.”

Tijdens de bijeenkomst in het Theehuis worden ook een enkele pitches gehouden van en voor nieuwe initiatieven, of van activiteiten die in het komende jaar gepland staan. De bedrijvendagen van Junior Kamer Venray in 2020 bijvoorbeeld. Zij vertellen wat ze voor het komend jaar in petto hebben!

📍 Merseloseweg 117, 5801 CC Venray
⏰ 19:30
📅 28 november 2019

Wil je er ook bij zijn? Schrijf je nu in!