30 september 2019 – 19:30
Sportcentrum ANCO – Venrayseweg 114, Horst

Niemand wil dat kinderen later gaan roken. Daarom besluiten steeds meer sportclubs in Nederland dat roken binnen hun clubaccommodatie niet meer is toegestaan. De nieuwe inspiratiebijeenkomst van de Gezondste Sportkantine Horst aan de Maas, heeft als thema “Een Rookvrije Sportclub voor een Rookvrije Generatie”. De bijeenkomst wordt gehouden op maandag 30 september om 19.30 uur bij Sportcentrum Anco in Horst.

Kim Verkoulen en Bart Verheijden zijn namens de gemeente Venlo betrokken bij het rookvrij maken van sportclubs en andere accommodaties. Als partners van de Rookvrije Generatie vertellen zij waarom rookvrij opgroeien belangrijk is voor elk kind. Ze laten zien hoe dramatisch de gevolgen van roken zijn. Ze leggen uit hoe elke sportvereniging zelf stap voor stap aan de slag kan met een rookvrije sportclub. Bart en Kim laten zien waar je gratis handige hulpmiddelen zoals een stappenplan, posters, logo’s, niet-roken-borden en andere materialen kunt bestellen.

Patrick Bierens van Anco Lifestyle Centre vertelt tijdens de inspiratiebijeenkomst over hun ervaring met een rookvrije sportaccommodatie. Hij gunt zijn gasten bovendien een kijkje in zijn gezonde sportkantine waar veel ongezonde producten plaats hebben gemaakt voor een gezondere keuze. Aan het einde van de avond kunnen bezoekers deelnemen aan een korte quiz met een mooie prijs als beloning.

De bijeenkomst “Een Rookvrije Sportclub voor een Rookvrije Generatie” is bedoeld voor bestuursleden, kantinebeheerders, (ouders van) leden, sportcoaches, voedingsdeskundigen en alle overige belangstellenden. De bijeenkomst vindt plaats bij ANCO Lifestyle Centre aan de Venrayseweg 114 in Horst. De avond begint om 19.30 uur. Wil je deelnemen aan de bijeenkomst? Meld je aan via info@vdsterren.com of bel tel. 06 13518065.