11 september 2019 – 19.30 uur

Gemeentehuis Horst aan de Maas – Wilhelminaplein 6, Horst

Klik hier om je in te schrijven

Gezondste Regio 2025 heeft in samenwerking met Voeding Leeft en het VGZ een programma opgesteld voor diabetes 2 patiënten. Dit programma heeft als basis een dieet dat patiënten helpt om hun ziekte onder controle te houden. Op 11 september 2019 organiseren we in het gemeentehuis van Horst een voorlichtingsbijeenkomst om informatie te geven over dit programma.

Mensen met Diabetes type 2 zouden In plaats van minder te eten, eigenlijk meer moeten eten. Méér van de producten die weinig van het lichaam vragen wat betreft insuline productie of glucoseregulatie. Voeding die smaakvol is, goed voedt en die voldoende energie geeft om weer met plezier in beweging te komen. Voeding waarbij mensen zich lekker voelen omdat de bloedsuikers direct dalen. Voeding als medicijn. Want met de daling in bloedsuikers en insuline-vraag, kan waarschijnlijk het gebruik van Diabetes Type 2 medicijnen verminderen en komt de gevoeligheid voor insuline weer terug. Afvallen wordt zo één van de positieve bijwerkingen van een beter eetpatroon en niet het hoofddoel.

Via Voeding Leeft en met medewerking van VGZ wordt aan mensen die diabetes 2 hebben een programma aangeboden dat hen gezonder maakt en nog sterker, afhelpt van dagelijks medicijngebruik. Als Gezondste Regio 2025 willen we graag met u in gesprek over het programma, de voorwaarden en mogelijkheden en u aansluitend vragen om mee te doen. Wij hebben als doel gesteld dat we in 2019 tenminste 100 mensen uit Noord Limburg helpen met het omkeren van hun Diabetes 2. Samen met Voeding leeft zijn we goed op weg en nu willen we volgende stappen zetten

Wil je er ook bij zijn? Klik hier om je in te schrijven