Dinsdag 17 april as. om 19.30 zal het volgende gezondheidscafé van gezondste Regio 2025 plaatsvinden in het Citaverde College. Vanaf 19.00u is er inloop en staan koffie en thee klaar. In het eerste gedeelte zal het actiecentrum Limburg Positief Gezond met de bezoekers in dialoog gaan over het gedachtengoed van positieve gezondheid. Wat is dat nou, wat betekent het, wat kun je ermee.
Daarna aan tafel en presentator Rob van Lieshout blikt met zijn gasten terug op het vorige gezondheidscafé waarin Erik Scherder en Willem Philipsen over het fitte brein vertelden en het belang van genoeg ebwegen in ieder geval meegaven. Mai van der Beele zal vertellen over de effecten van muziektherapie voor het menselijk brein en Chantal Kramer en Frans Verhaag lichten toe hoe de gemeente Horst aan de Maas actief bezig is met haar medewerkers om fit te blijven.
Daarna is het woord aan de andere gasten, Jeu van helden en Frank Schrijven zullen “Zeen” aan u voorstellen, een nieuw platform voor kunst en cultuur in de regio. Marike van Eijs is vertegenwoordiger van een grote groep mensen die zich bezighouden met natuurlijke gezondheid. Wat is dat en welke droom hebben zij? Anouschka Heinemans en leerlingen van het Citaverde College zullen de gasten informeren over de nieuwe ‘dierenartsenpraktijk’ van de school waar leerlingen in de praktijk het vak oefenen.
Samen zullen we ook nog spreken over het nieuwe initiatief dorpslab in Horst Centrum. Welke kansen zijn daar en welke partijen willen meedoen. Van harte uitgenodigd voor een informatieve, inspirerende avond van de Gezondste Regio 2025. Bent u erbij? Aanmelden kan via https://www.gezondsteregio2025.nl/evenementen/gezondheidscafe-dinsdag-17-april/