Birgit op de Laak: ‘Vanaf morgen zitten we allemaal op de fiets achter het bureau!’

 

‘Als je een bouwvergunning geregeld wil hebben, moet je bij mijn zus zijn’. Willem Philipsen kreeg een vol Gasthoês (zo’n 300 aanwezigen) aan het lachen. Op het grote scherm zag het publiek een foto van Samantha Philipsen, medewerker gemeente HadM, aan het ziekbed van Willem. Hij was herstellende van een hersenoperatie. Veel collega’s keken naar de foto en waren onder de indruk van het verhaal van Willen. En daarna ook van de lezing van Erik Scherder. Was jij er niet bij? Lees dan vooral verder.

 

Woensdagmiddag vertelde Willem als eerste zijn inspirerende verhaal aan inwoners en ondernemers uit Horst aan de Maas en omstreken. Na Willem was Erik Scherder aan de beurt. Met veel humor gaf hij alle aanwezigen nog meer informatie over bewegen en gezondheid. Enkele eye-openers: Het brein is tot je 30ste nog volop in ontwikkeling en beweging stimuleert in allerlei opzichten die ontwikkeling. Of deze: statistieken laten zien dat voldoende beweging ook na je 30ste  bv. alzheimer jaren kan uitstellen. En de meest confronterende voor alle aanwezigen: Voldoende bewegen betekent een half uur per dag aaneengesloten lichte inspanning. Alleen dan is er sprake van de gezonde effecten voor het brein.

 

Uit de reacties na afloop bleek dat hij en Willem gevoellige snaren hadden geraakt. Unaniem enthousiasme en zonder twijfel een opstap naar meer. De gemeente Horst aan de Maas en de Gezondste Regio 2025 gaan samen door op deze weg. De gezondheidcafé’s in deze vorm –interessante sprekers en veel aanwezigen- lijken een schot in de roos. De lezing van Willem en Erik is in zijn geheel gefilmd. De gehele bijeenkomst is terug te zien op https://youtu.be/jx_UebMH3QA Op 27 maart is een volgend ‘gezond moment’ gepland. Dat zal nog volledig in het teken staan van de interessante ontmoeting van het fitte brein. Nadere informatie volgt.