Landelijk gezien is de provincie Limburg de provincie waar de inwoners hun eigen gezondheid als slecht bestempelen. Ook in de regio Noord Limburg valt het niet mee. Genoeg werk aan de winkel voor Gezondste Regio 2025, we kunnen nog veel doen aan een verbetering van de beleving van onze gezondheid. Noord Limburg op weg naar de Gezondste Regio van Europa in 2025, nog een behoorlijke stuk te gaan, maar in ieder geval nodig dat we eerste en volgende stappen zetten.

Met de thema’s school en gezondheid, food en agri  (gezonde voeding), gezonde bedrijven en organisaties, persoonlijke gezondheid en goed leven is Gezondste Regio 2025 aan de slag om haar stip aan de horizon vorm te geven en verbindingen te maken in de regio Noord Limburg, samen sterk!

Op heel veel plekken staat het thema gezondheid op de agenda, vaak als project, als nieuw initiatief of omdat er een grote noodzaak aan ten grondslag ligt. Gezondste Regio 2025 helpt, ondersteunt, neemt initiatief en brengt vooral samenwerking en verbinding tot stand. Veel partijen zijn op verschillende manieren bezig om hun kinderen, scholieren, medewerkers, doelgroep te helpen aan de slag te gaan. Vanuit Gezondste Regio 2025 hanteren we het gedachtegoed van Positieve gezondheid als onze gemeenschappelijke taal, als onze uitgangspunten om verbetering tot stand te brengen.

Steeds meer partijen sluiten aan bij ons initiatief en geografische grenzen zijn dan geen belemmeringen meer. Noord Limburg als gezondste regio in 2025, denk mee, doe mee en help mee. Heeft u ideeën, suggesties of wilt u meehelpen en meedoen, neem dan contact op met info@gezondsteregio2025.nl?. U zult snel iets van ons horen!