Afgelopen week werd de hoofdprijs van de Gezondste Regio 2025 Hiltho-routekaart uitgereikt aan de winnares uit  Venray.

Van 6 tot en met 11 oktober jl. vond de 50 jarige jubileumeditie van de lifestylebeurs Hiltho plaats. Ruim 360 standhouders presenteerden hun producten, diensten, hun bedrijven en hun activiteiten. Met 50.000 bezoekers een geweldig evenement in de Gezondste Regio 2025. Het thema ‘gezondheid’ had ruime aandacht tijdens deze jubileumeditie. Er was de mogelijkheid een gezondheidscheck te doen, er was advies over een gezonde leefstijl, gezonde voeding, beweging en begeleiding op weg naar een ‘goed’  gewicht.

De Gezondste Regio 2025 had in samenwerking met een groep ondernemers ook haar krachten gebundeld. Naast een geslaagd symposium dat werd georganiseerd op woensdag 11 oktober was er ook een Hiltho-routekaart samengesteld. Door een bezoek te brengen aan de deelnemende standhouders konden letters worden verzameld. Met het inleveren van de kaart en de letters konden mooie prijzen worden gewonnen.

De dagwinnaars hebben in de afgelopen weken allemaal hun prijzen in ontvangst mogen nemen. De hoofdprijs, een cheque ter waarde van 500 euro, was beschikbaar gesteld door Theo Lommen Tweewielerspecialist met vestigingen in Horst en Sevenum kwam in Venray terecht. Afgelopen week heeft Lynn Hales namens de Gezondste Regio 2025 aan mevr. Annette Bouten in Venray de prijs overhandigd.

Aan de deelnemers van de route werd ook gevraagd om suggesties, tips en reacties aan de Gezondste Regio 2025  mee te geven om daar in de komende periode aandacht aan te besteden. Blij en verrast mochten we allerlei creatieve ideeën en gedachten ontvangen, die van grote waarde zijn voor de volgende activiteiten van de Gezondste Regio 2025.

De Gezondste Regio 2025 heeft een vliegende start gemaakt en er is in de afgelopen anderhalf jaar al veel bereikt en het allerbelangrijkste er is veel draagvlak voor dit initiatief. Tijd om de volgende fase in te gaan door duidelijk te maken wat de speerpunten voor de komende periode worden en hoe deze beweging verder in de regio gestalte gaat krijgen.

Onze volgende activiteiten:

  • 29 november: Uitreiking “Wij doen Mee”-certificaten aan Otwee, de samenwerkende ondernemers in Horst aan de Maas.
  • 19 december: Bekendmaking van de gezondheidsprikkels voor verenigingen, bedrijven en initiatieven in de regio Horst aan de Maas.
  • 24 januari: Gezondheidscafé in samenwerking met de gemeente Horst aan de Maas, met als titel “Het fitte brein” voor bedrijven om hun werknemers te stimuleren een goede balans te vinden in de prestaties tijdens hun werk.