Nieuws

Bedrijven
Samen werken aan een gezonde impact!

Samen werken aan een gezonde impact!

7 januari 2021 | Venlo | Stichting Gezondste Regio 2025 en Ondernemend Venlo gaan in 2021 middelen en netwerk bundelen in een partnerschap! Sinds 2015 wordt er door de stichting hard gewerkt aan een gezonder Noord-Limburg, met als doel: In 2025 is Noord-Limburg de gezondste regio van Europa! ‘Het is wel duidelijk dat het thema Gezondheid ‘hot’ is want er is veel aandacht  voor dit onderwerp’ zegt Caroline Kortooms, Gezondheidsmaker en projectleider van Stichting Gezondste Regio 202. ‘Een gezonde economie is een belangrijk speerpunt voor onze doelstelling en dat is waar Ondernemend Venlo om de hoek komt kijken.’

Peter Thissen, voorzitter van Ondernemend Venlo licht toe: ‘Wij behartigen de belangen van alle ondernemers die gevestigd zijn op één van de 19 bedrijventerreinen in de gemeente Venlo. Daarmee vertegenwoordigen we 1256 bedrijven met circa 40.000 werknemers en spelen we een centrale rol in het ontwikkelen van welvaart in de Gezondste Regio.’

Hans Hendrikx (links) en Peter Thissen (midden), bestuursleden van Ondernemend Venlo en Caroline Kortooms (rechts) van Stichting Gezondste Regio gaan alvast aan de slag met een stukje persoonlijke gezondheid;)

Caroline Kortooms zegt het volgende over de nieuwe samenwerking: ‘Vanaf januari 2021 mogen wij Ondernemend Venlo met trots onze partner noemen. Het programma Duurzame Bedrijventerreinen van Ondernemend Venlo, Rabobank, LWV en Gemeente Venlo sluit naadloos aan op de visie van Stichting Gezondste Regio 2025. Ondernemend Venlo gelooft in de kracht van een eensgezinde, onderscheidende branding om onze regio naar binnen (als bindende factor) maar ook naar buiten toe te presenteren naar mogelijke investeerders, stakeholders en toekomstige werknemers. Als alle relevante organisaties en belanghebbenden zich achter de Gezondste Regio 2025 scharen als centrale visie voor de toekomst van onze regio, kunnen wij veel meer kracht en daarmee bereik realiseren dan alle individuele initiatieven opgeteld.  Door het uitwisselen van kennis, netwerk en middelen zorgen we samen voor prachtige vooruitzichten!’

‘Ondernemend Venlo en 02 doen een oproep aan alle ondernemersverenigingen en bedrijventerreinen om zich in te zetten voor een gezonder Noord-Limburg en om deel te nemen in het groeiende netwerk van Gezondheidsmakers!’ Voegt Hans Hendrikx, bestuurslid en secretaris van Ondernemend Venlo, nog toe. ‘Samen kunnen we de meeste impact realiseren en wie wil er nu niet een gezonde leefomgeving voor Noord-Limburg?’.

Wordt Horst de hotspot de van internationale zachtfruitsector?

Wordt Horst de hotspot de van internationale zachtfruitsector?

17 november 2020 | Horst |

Delphy investeert in eigen onderzoekslocaties in diverse sectoren, waaronder zachtfruit. In het Limburgse Horst bouwt Delphy op het terrein van het voormalige ‘Aardbeienland’ een hightech onderzoekslocatie voor alle gewassen in de zachtfruitsector.

Op de locatie worden een hightech kas van 3.000 vierkante meter, 1.000 vierkante meter trayveld, 1.000 vierkante meter stellingen en 1.000 vierkante regenkappen gerealiseerd. In de kas komen verschillende afdelingen voor het doen van onderzoek.

De nieuwe onderzoekslocatie moet de hotspot worden van de internationale zachtfruitsector. Een locatie die fungeert als broedplaats voor kennis en innovatie in zachtfruit en ook de ‘huiskamer’ van de sector wil zijn.

Om dit te realiseren, worden kennisontwikkeling en kennisverspreiding op internationale schaal op één locatie samengebracht. Daar wordt samengewerkt met partners, worden kennisdagen gehouden en andere initiatieven waar onderzoeksresultaten worden toegelicht en gedeeld.

Planning bouw

Vorige week is begonnen met het egaliseren van het terrein en de aanleg van het bassin. De fundatie van de kas is al gestort.

Vanaf 2021 worden de installatie en teeltondersteunende voorzieningen gerealiseerd. Vanaf half maart 2021 komen de eerste planten op de buitenopstellingen. Vanaf mei 2021 is de kas klaar voor gebruik. De onderzoekslocatie zal halverwege 2021 volledig operationeel zijn.