Op vrijdag 14 juni werd de regionale investeringsagenda van de acht gemeenten in Noord-Limburg aan de Provincie Limburg aangeboden. Gezamenlijk hebben ze uitgesproken om binnen enkele jaren de gezondste regio van Nederland te willen worden. 

Krachten bundelen
Een investeringsagenda wordt opgesteld om de Provincie Limburg een aantal concrete projecten aan te bieden waar onze regio mee aan de slag wil. De gepresenteerde investeringsagenda is mede gebaseerd op het initiatief Gezondste Regio 2025. Er zijn zeven icoonprojecten geselecteerd die bijdragen aan het doel om de gezondste regio van Nederland te worden en dus ook een positieve invloed hebben op de ambities van Gezondste Regio 2025. Net als Gezondste Regio 2025 gaan de gemeentes nadrukkelijk de samenwerking zoeken met inwoners, ondernemers en overheidsinstellingen.

Tom Roefs, voorzitter van Gezondste Regio 2025, is verheugd met deze ontwikkeling. “Als Gezondste Regio 2025 zijn we ontzettend blij dat de hele regio haar schouders eronder gaat zetten. Samen gaan we aan de slag de gezondste regio van Nederland te worden. Het is mooi om te zien dat twee verschillende initiatieven elkaar opzoeken en één geheel beginnen te vormen.”

Gezondste Regio 2025
Gezondste Regio 2025 heeft de ambitie om als regio Noord-Limburg in 2025 de gezondste regio van Europa te zijn. Gezondheid is iets wat iedereen raakt en wat voor ons allemaal belangrijk is. Met onze ambitie creëren we samenwerkingen en zien we dat er nieuwe gezondheidsinitiatieven ontstaan. Gezondste Regio 2025 motiveert, inspireert en verbindt hierbij. We doen al ontzettend veel op dit gebied en dat is ook nodig: we kunnen niet langer stil blijven zitten. Samen met de omgeving zijn wij voortdurend onderweg naar die stip op de horizon. Een stip die steeds dichterbij komt! Doe mee! Meer informatie over de Gezondste Regio: www.gezondsteregio2025.nl.