Goed leven

Uit onderzoek bij de zogenaamde Blue Zones (afgebakende gebieden waar de mensen meetbaar langer leven) blijkt dat zaken als voldoende fysieke activiteiten, hechte sociale banden, voldoende rust, zingeving, sober en gezond eten voor een lang, gelukkig en gezond leven van belang zijn.

Doelstelling van Goed Leven is dan ook mensen (op weg) te helpen emotioneel en fysiek gezond te leven, met voldoening en plezier in hun leven, zowel in relaties als in activiteiten die zin geven. De focus ligt daarbij op aspecten die te maken hebben met hechte sociale verbanden- erbij horen, deelnemen aan activiteiten die zin geven en deelnemen aan activiteiten die ontspanning en rust bewerkstelligen. Goed Leven wordt ingekleurd door kunst- cultuur en natuur.

Gezondheidscafé ‘Van speelplaats naar ontmoetingsplek’

Gezondheidscafé ‘Van speelplaats naar ontmoetingsplek’

7 oktober 2019

Basisschool de Klingerberg – Blerick

Op 7 oktober 2019 om 19.00 uur wordt er een gezondheidscafé georganiseerd bij basisschool De Klingerberg, Klingerbergsingel 2 te Blerick. In dit gezondheidscafé hebben we aandacht voor geweldige initiatieven die in de wijk, in en rondom basisschool De Klingerberg in uitvoering zijn en die mee helpen om een gezonde en plezierige leefomgeving verder te ontwikkelen. De avond is bedoeld om kennis te nemen van die initiatieven, te ervaren wat je zelf kunt doen aan gezondheid en aan een gezond leven, maar vooral als inspiratie en als voorbeeld hoe mensen aan de slag kunnen gaan om stappen in hun leven te maken.

De avond zal gepresenteerd worden door Debby Könings, zij zal het belang van taalontwikkeling en het goed leren van de taal aan de orde stellen. Aidah Al Hayek vertelt over haar eigen ervaringen. Ze komt uit Syrië en heeft ook gewoond in Saoedi Arabië. Ze legt ons uit wat haar heeft geholpen om de Nederlandse taal goed te leren.

De bibliotheek van Venlo laat zien hoe het project : “Jij en je kind” verloopt en inspireert ons over het belang van lezen en voorlezen en de rol van de ouders hierbij.

Vanuit een project uit de wijk zullen Soumicha en Iedje vertellen over de successen van hun kinderclubje en een sportgroep voor vrouwen. Zij spreken ook over hun rol als verbinders in de wijk voor ouders vanuit diverse culturen. Obesitas (overgewicht) is een steeds groter probleem in Nederland en ook in de wijk Klingerberg aan het worden. Met een speciale gast zullen we een dialoog voeren; hoe is de situatie in de wijk, wat kun je doen en zeker ook wat moet je zeker niet doen. Hoe kun je hulp inschakelen en wat komt daar allemaal bij kijken. Maar ook hoe zit het met voldoende nachtrust, bewegen en een gezonde leefstijl?

Wethouder Frans Schatorjé van de gemeente Venlo zal ook aanwezig zijn. Hij zal zijn mening en visie met betrekking tot een gezonde leefstijl met ons delen.

Kom ook op 7 oktober naar basisschool De Klingerberg, voor een mooie avond, voor inspiratie, ontmoeting en vooral ook om een gezonde omgeving en een gezond leven weer een stukje verder te brengen. Aanmelden kan op school of bij voorkeur via: Ine.hermans@kerobei.nl. Bij haar kunt u ook terecht voor verdere vragen en/of reacties.

 

Wil je er ook bij zijn? Stuur nu een e-mail om je in te schrijven

Gezondheidscafé ‘Goed Leven’

Gezondheidscafé ‘Goed Leven’

19 september 2019

Zentire – ruimte voor groei, Meterik

Tijdens dit gezondheidscafé gaan leden en bestuur van verschillende verenigingen actief met elkaar in gesprek over de mogelijkheden om bij te dragen aan het ‘goede leven’ van hun leden en de gemeenschap waarvan zij deel uitmaken. Deelnemers kunnen elkaar zo inspireren en er samen een avond van maken met nieuwe, interessante en misschien wel onverwachtse inzichten.
 
Ons thema ‘Goed Leven’ is in het leven geroepen om mensen (op weg) te helpen om emotioneel en fysiek gezond te leven, met voldoening en plezier in hun leven, zowel in relaties als in activiteiten die zin geven. Cultuur, kunst en natuur zijn daarbij speerpunten. Tijdens het gezondheidscafé van 19 september a.s. staat dit thema centraal.
 
Inloop: 18.30 uur
Programma: 19.00 – 21.15 uur
Naborrelen: 21.15 – 22.00 uur

Wil je er ook bij zijn? Stuur nu een e-mail om je in te schrijven