Goed leven

Uit onderzoek bij de zogenaamde Blue Zones (afgebakende gebieden waar de mensen meetbaar langer leven) blijkt dat zaken als voldoende fysieke activiteiten, hechte sociale banden, voldoende rust, zingeving, sober en gezond eten voor een lang, gelukkig en gezond leven van belang zijn.

Doelstelling van Goed Leven is dan ook mensen (op weg) te helpen emotioneel en fysiek gezond te leven, met voldoening en plezier in hun leven, zowel in relaties als in activiteiten die zin geven. De focus ligt daarbij op aspecten die te maken hebben met hechte sociale verbanden- erbij horen, deelnemen aan activiteiten die zin geven en deelnemen aan activiteiten die ontspanning en rust bewerkstelligen. Goed Leven wordt ingekleurd door kunst- cultuur en natuur.

Gezondheidscafé 2 april

Gezondheidscafé 2 april

Wegens de adviezen en de recente ontwikkelingen rondom het Coronavirus hebben we besloten om het Gezondheidscafé op 2 april bij Vivara Natuurbelevingscentrum af te lassen.

2 april 2020

Vivara Natuurbelevingscentrum, Venray

Op 2 april is het weer zover; een Venrayse editie van het Gezondheidscafé bij Vivara Natuurbelevingscentrum! Beleef het hart voor gezondheid dat onze regio bij zich draagt en leer over gezonde initiatieven!

Inspirerende sprekers
Gezellige naborrel
Gratis toegang, kennis, hapjes en drankjes!

Meld je snel aan want VOL = VOL.

📆 2 april 2020
🕐 19.30
📍 Vivara Natuurbelevingscentrum Venray

Er volgt snel meer informatie over het programma

Gezondheidsprikkel 23 januari 2020

Gezondheidsprikkel 23 januari 2020

23 januari 2020

Graaf ter Horst

Op 23 januari 2020 om 19.30 uur is het weer zover! Tijdens de Gezondheidsprikkel maken 13 genomineerde projecten/initiatieven kans op gezonde roem en een geldbedrag. Onze ‘Raad van Gezondheid’ zal vijf winnaars kiezen welke elk een bedrag van €1000,- ontvangen. Ook praten we je bij over Gezondste Regio 2025 en onze toekomstplannen.

19.00-19.30 uur – inloop
19.30 uur – start
21:30 uur – einde en naborrelen

Let op: Inschrijving gesloten!

De genomineerden

-Geluksroute Horst aan de Maas, vol plekskes van Geluk! 
-Gewoon doen
Wei, een film van Ruud Lenssen
Silent Disco, Hof te Berkel
-Toneelgroep 60+ Horst
-Koren overleg – korenfestival Horst aan de Maas
-Horst aan het Water – Watertappunt
-Van Jonge Spruit tot Toffe Peer
-Landschap Horst aan de Maas
-Gewoën Laeze
-Stichting Disco ’t Trefpunt
-Wonen in Broekhuizen/Broekhuizenvorst
-K.A.K. (Kek Actie-anders Kreatie-geluk)

📍 Kasteellaan 1, 5961 BW Horst (Graaf ter Horst)
⏰ 19:30
📅 23 januari 2020

Let op: Inschrijving gesloten!
Gezondheidscafé ‘Gezondste Regio 2025 presenteert’

Gezondheidscafé ‘Gezondste Regio 2025 presenteert’

28 november 2019

Oda café, Odapark Venray

Op 28 november trekt Gezondste Regio 2025 alles uit de kast om de gemeente Venray te laten zien waar wij voor staan. Er zal een diversiteit aan bijzondere en inspirerende sprekers te zien zijn die zullen vertellen over verschillende onderwerpen met betrekking tot gezondheid. We zullen de thema’s van Gezondste Regio 2025 aan bod laten komen en vertellen over de toekomst van gezondheid in Noord-Limburg. De locatie is het mooie en kunstzinnige Oda Café in het Odapark, centrum voor hedendaagse kunst Venray. Het programma is als volgt:

19:00 uur – inloop
19.30 uur – start
21:30 uur – einde en naborrelen

Schrijf je nu in!

De invulling van de avond:

-Het Preventieteam uit Wanssum is een multidisciplinair, kleinschalig, regionaal preventiecentrum. Zij adviseren én begeleiden bedrijven op het gebied van gezondheid, vitaliteit, welzijn en duurzame inzetbaarheid van werknemers én werkgever. Initiatiefnemers Harrold en Susan Stevens vertellen alles over hun passie voor persoonlijke gezondheid in de breedste zin en hun project.

-Ook schuiven Trude en Joyce Verhaegh van Krachtige-ik aan. Zij vertellen over hun ervaringen als kindercoach en kindercounselor. Over kinderen die ‘in de knoop’ zitten en met deskundige hulp, die wordt vergoed door de zorgverzekeraar, weer plezier in het leven krijgen.

-Marjo de Maat uit Venray heeft jarenlang te kampen gehad met ouderdomsdiabetes. Dankzij het programma Keer Diabetes 2 om nam zij afscheid van medicatie en insulinespuiten. Zij vertelt hoe het programma in elkaar steekt, hoe je eraan mee kunt doen en hoe zij het plezier in het leven terugkreeg.  Samen met Voeding Leeft wil zij meer Venraynaren helpen om door een gezonde leefstijl afscheid te nemen van diabetes 2.

-Carolien Michels uit Heide vertelt over ‘de groene stad’. In een groene leefomgeving leven mensen prettiger en voelen zich gezonder. Dat kan buiten in de stad, in het dorp of in het park zijn, maar heeft bijvoorbeeld ook te maken met een groene werkomgeving. Ze neemt de aanwezigen mee in wonen, werken en leven in zo’n groene omgeving. Wat doet het met kinderen, met patiënten en zelfs met uw eigen woning?

-Boerderijeducatie; kinderen en volwassenen komen op de boerderij op bezoek en worden op locatie geïnformeerd en meegenomen in de boerderij anno nu. Drie educatieboerinnen uit de regio Venray vertellen over hun plan om in het komende voorjaar een Noord-Limburgse smaaktoer te organiseren samen met Gezondste Regio 2025 en ‘Jong leren eten’. Waarom, wat willen ze bereiken en wat hebben ze nodig om daar een meerjarig programma van te maken?

-Café Integracja is een initiatief ontstaan uit het programma Samen voor de Gezondste Regio. In onze regio worden verschillende ontmoetingsmomenten voor arbeidsmigranten georganiseerd, de laatste aflevering in Meerlo en was een groot succes. De initiatiefnemers vertellen en delen hun verhaal. Waarom komen er zoveel mensen langs? hoe inspirerend zijn deze bijeenkomsten en vooral ook hoe groot is de behoefte om elkaar beter te leren kennen en samen te wonen en werken in de regio?

-Tom Roefs, voorzitter van Gezondste Regio 2025, Rabobank Horst Venray-directievoorzitter Angelique Jansen en wethouder Jan Loonen van de gemeente Venray als vertegenwoordigers van die drie gezondste regio’s ieder hun eigen verhaal over hoe het initiatief begon en hoe het tot nu toe is gegaan, maar vooral vertellen zij het verhaal over hoe Gezondste Regio verdergaat. “De regio staat voor een belangrijke ontwikkeling in de komende vier jaar”, legt Jenneskens uit. “De acht samenwerkende Noord-Limburgse gemeenten slaan de handen ineen om aan de gezondste regio te gaan werken. Er is veel geld beschikbaar en er zijn veel projecten. Sommige zijn al concreet, andere zijn nog in de maak. Samen zetten we nieuwe stappen in Noord- Limburg om de komende vier jaar echt te gaan werken aan gezondheid. Mensen die benieuwd zijn hoe dat eruit gaat zien, heten we van harte welkom tijdens het Gezondheidscafé in het Odapark in Venray.”

Tijdens de bijeenkomst in het Theehuis worden ook een enkele pitches gehouden van en voor nieuwe initiatieven, of van activiteiten die in het komende jaar gepland staan. De bedrijvendagen van Junior Kamer Venray in 2020 bijvoorbeeld. Zij vertellen wat ze voor het komend jaar in petto hebben!

📍 Merseloseweg 117, 5801 CC Venray
⏰ 19:30
📅 28 november 2019

Wil je er ook bij zijn? Schrijf je nu in!

Gezondheidscafé ‘Van speelplaats naar ontmoetingsplek’

Gezondheidscafé ‘Van speelplaats naar ontmoetingsplek’

7 oktober 2019

Basisschool de Klingerberg – Blerick

Op 7 oktober 2019 om 19.00 uur wordt er een gezondheidscafé georganiseerd bij basisschool De Klingerberg, Klingerbergsingel 2 te Blerick. In dit gezondheidscafé hebben we aandacht voor geweldige initiatieven die in de wijk, in en rondom basisschool De Klingerberg in uitvoering zijn en die mee helpen om een gezonde en plezierige leefomgeving verder te ontwikkelen. De avond is bedoeld om kennis te nemen van die initiatieven, te ervaren wat je zelf kunt doen aan gezondheid en aan een gezond leven, maar vooral als inspiratie en als voorbeeld hoe mensen aan de slag kunnen gaan om stappen in hun leven te maken.

De avond zal gepresenteerd worden door Debby Könings, zij zal het belang van taalontwikkeling en het goed leren van de taal aan de orde stellen. Aidah Al Hayek vertelt over haar eigen ervaringen. Ze komt uit Syrië en heeft ook gewoond in Saoedi Arabië. Ze legt ons uit wat haar heeft geholpen om de Nederlandse taal goed te leren.

De bibliotheek van Venlo laat zien hoe het project : “Jij en je kind” verloopt en inspireert ons over het belang van lezen en voorlezen en de rol van de ouders hierbij.

Vanuit een project uit de wijk zullen Soumicha en Iedje vertellen over de successen van hun kinderclubje en een sportgroep voor vrouwen. Zij spreken ook over hun rol als verbinders in de wijk voor ouders vanuit diverse culturen. Obesitas (overgewicht) is een steeds groter probleem in Nederland en ook in de wijk Klingerberg aan het worden. Met een speciale gast zullen we een dialoog voeren; hoe is de situatie in de wijk, wat kun je doen en zeker ook wat moet je zeker niet doen. Hoe kun je hulp inschakelen en wat komt daar allemaal bij kijken. Maar ook hoe zit het met voldoende nachtrust, bewegen en een gezonde leefstijl?

Wethouder Frans Schatorjé van de gemeente Venlo zal ook aanwezig zijn. Hij zal zijn mening en visie met betrekking tot een gezonde leefstijl met ons delen.

Kom ook op 7 oktober naar basisschool De Klingerberg, voor een mooie avond, voor inspiratie, ontmoeting en vooral ook om een gezonde omgeving en een gezond leven weer een stukje verder te brengen. Aanmelden kan op school of bij voorkeur via: Ine.hermans@kerobei.nl. Bij haar kunt u ook terecht voor verdere vragen en/of reacties.

 

Wil je er ook bij zijn? Stuur nu een e-mail om je in te schrijven

Gezondheidscafé ‘Goed Leven’

Gezondheidscafé ‘Goed Leven’

19 september 2019

Zentire – ruimte voor groei, Meterik

Tijdens dit gezondheidscafé gaan leden en bestuur van verschillende verenigingen actief met elkaar in gesprek over de mogelijkheden om bij te dragen aan het ‘goede leven’ van hun leden en de gemeenschap waarvan zij deel uitmaken. Deelnemers kunnen elkaar zo inspireren en er samen een avond van maken met nieuwe, interessante en misschien wel onverwachtse inzichten.
 
Ons thema ‘Goed Leven’ is in het leven geroepen om mensen (op weg) te helpen om emotioneel en fysiek gezond te leven, met voldoening en plezier in hun leven, zowel in relaties als in activiteiten die zin geven. Cultuur, kunst en natuur zijn daarbij speerpunten. Tijdens het gezondheidscafé van 19 september a.s. staat dit thema centraal.
 
Inloop: 18.30 uur
Programma: 19.00 – 21.15 uur
Naborrelen: 21.15 – 22.00 uur

Wil je er ook bij zijn? Stuur nu een e-mail om je in te schrijven