Vier en een half jaar geleden veranderde mijn leven van de ene op de andere dag drastisch wegens een privé gebeurtenis in ons leven. In die tijd ben ik gaan haken om mijzelf af te leiden. Dit was een groot succes! Het haken maakte mij rustig en gaf me ontzettend veel voldoening. Ik maakte van allerlei verschillende dekentjes en wilde deze graag doneren.

Daarom ben ik op het internet gaan zoeken. Na lang zoeken kwam ik ‘Het Troostdekentje’ tegen. Het Troostdekentje is een non-profit organisatie en haakt dekentjes voor kinderen die extra zorg of troost nodig hebben, in welke vorm dan ook. Dit sprak mij enorm aan.

In eerste instantie gingen mijn creaties naar de groep in Zeeland. In 2018 werd deze groep opgeheven. Na een tijd ben ik met mijn medebeheerder Silvia een groep in Friesland en Groningen gestart. Met behulp van andere groepen is het gelukt om Het Troostdekentje ook in Friesland en Groningen van de grond te krijgen. In 2019 stroomden de eerste aanvragen al binnen en ging het eerste pakketje er uit!

Het Troostdekentje verzorgt momenteel donaties in Friesland, Groningen, maar nu ook in Noord-Holland en Limburg! Er komen aanvragen binnen vanuit allerlei hoeken: crisisopvang, jeugdzorg, zorgboerderijen, ziekenhuizen en individuele aanvragen. Ons team bestaat uit bijna 800 dames die van alles haken en breien: van dekentjes en knuffels tot aan hartjes en herdenkingssterren. We hebben al 242 aanvragen mogen behandelen.

Maar hier stopt het niet! Wij blijven haken en breien zodat we ook in de toekomst troostpakketten kunnen doneren aan kinderen die dit nodig hebben. En juist in deze tijd zetten we ons extra hard in om positieve steun te bieden en bij te dragen aan een (mentaal) gezondere omgeving. Kent u een gezin of kind die een troostpakket kan gebruiken? Stuur dan een mail naar: hettroostdekentjefrgr@gmail.com

Door onderstaande link kunt u lid worden van onze groep als u wilt meehelpen troost te bieden waar nodig is: https://www.facebook.com/groups/1402047843268344/

Groetjes Ingrid en Josee

Geplaatst op 19/05/2020

Ingrid van der Wekken