Per 22 september zal Caroline Kortooms de nieuwe Gezondheidsmaker worden van de Gezondste Regio 2025. Zij volgt Jan Jenneskens op, die recentelijk is benaderd om per 22 september Wethouder  in Venray te worden. Jan heeft de laatste jaren met veel passie en energie de ontwikkelingen verder uitgebouwd.

Tom Roefs, voorzitter stichting Gezondste Regio 2025: “Jan heeft als Gezondheidsmaker onze ambitie om in 2025 de Gezondste Regio van Europa te worden inhoud en vorm gegeven. Dit heeft hij geweldig gedaan. Met Caroline halen we een fantastische opvolger in huis die niet alleen het werk van Jan voort kan zetten maar ook ongetwijfeld haar eigen inzichten toe zal gaan voegen”.

Caroline heeft vanaf de oprichting van Toverland in 2001, als Algemeen Directrice het bedrijf succesvol geleid. Vanaf vorig jaar heeft ze haar taken afgebouwd om zich met haar eigen bedrijf in te zetten voor andere bedrijven en doelen. Als geen ander weet ze menselijke waarden en zakelijke doelen perfect te combineren. Als adviseur en spreker is ze daar volop mee bezig en ze wil daarnaast graag haar bijdrage leveren aan een gezondere regio. Zij zal met haar expertise verder gaan bouwen om in de periode tot 2025  ‘gezonde resultaten’ te realiseren.  De Gezondste Regio 2025 zal in die periode ook de samenwerking met de 8 Noord Limburgse Gemeenten,  Crossroads Limburg en de provincie Limburg gaan intensiveren. Caroline Kortooms: “Na mijn afscheid bij Toverland heb ik de tijd genomen om na te denken over een passend vervolg van mijn carrière. Toen de mogelijkheid voorbij kwam om Jan Jenneskens op te volgen als Gezondheidsmaker heb ik geen moment getwijfeld. De komende jaren wil ik de regio Noord Limburg verder op de kaart zetten als de Gezondste Regio”.

De Gezondste Regio 2025 is een initiatief van een groep ondernemers welke vanaf 2015 actief is om Noord Limburg gezonder te maken. Hiermee wordt niet alleen de persoonlijke gezondheid bedoeld, maar ook die van verenigingen, bedrijfsleven, buurten, onderwijs en overheid. De beweging die hierdoor op gang is gebracht kent inmiddels vele initiatieven. Zowel kleinere initiatieven zoals gezondheidscafés of beweegtoestellen bij ouderen, maar ook grotere ontwikkelingen zoals “Samen voor de Gezondste Regio” van de Rabobank en de “Gezondste Regio” van de Provincie en de 8 Noord-Limburgse Gemeenten.  Met de laatstgenoemde samenwerking zijn onlangs in de Investeringsagenda en de Regiodeal voldoende financiële middelen bij elkaar gebracht om zinvolle projecten te financieren.