Officiële opening van de “plekskes van geluk”

Wegwijzers naar geluk

In 2020 is aan de 42.000 inwoners van de gemeente Horst aan de Maas de vraag gesteld: Wat is jouw plekske van geluk? Alle mensen proberen gelukkig te zijn en in onze mooie gemeente lukt dat vrij aardig. Maar zijn er bepaalde plekskes van geluk die hieraan bijdragen? 100 nominaties van de inwoners kwamen binnen, daaruit werden 24 plekskes van geluk gekozen, deels door inwoners zelf en deels door de werkgroep Plekskes van Geluk.

Op World day of Happiness, 20 maart 2021, zullen de Plekskes van Geluk Horst aan de Maas digitaal geopend worden door de huidige 27 raadsleden van de gemeente Horst aan de Maas. Vanwege de coronamaatregelen is het helaas niet mogelijk om dit geluksproject op een passende wijze als groot evenement te presenteren.

Elke plek wordt gemarkeerd door een bord van cortenstaal met een korte beschrijving van het plekske zelf en tips om op deze plek nog meer geluk te ervaren. Wie deze tips, al dan niet met anderen, op een eigen manier uitvoert, versterkt het eigen geluksgevoel. Hoe mooi is het om zo dichtbij huis geluk te kunnen ervaren! Alle plekken zijn vrij toegankelijk, een groot deel is ook rolstoeltoegankelijk.

In de week van 22-28 maart a.s. ontvangen alle 18.000 huishoudens van Horst aan de maas een mooie flyer bij de editie van de Hallo! Horst aan de Maas zodat zij geïnformeerd worden over deze Plekskes van Geluk.

Dit project is gerealiseerd door de werkgroep Plekskes van Geluk bestaande uit inwoners uit de verschillende kernen van de gemeente Horst aan de Maas in de periode 2017-2021. Deze werkgroep is onderdeel van Stichting Landschap Horst aan de Maas. Het project is mede mogelijk gemaakt door de Stichting Landschap Horst aan de Maas, Gemeente Horst aan de Maas, Green Leaf Award 2019 Horst aan de Maas, Dorpsraden Horst aan de Maas (Meerlo, Lottum, Kronenberg, Grubbenvorst, Sevenum, Tienray, Broekhuizen-Broekhuizenvorst, Meterik, Hegelsom, America en Horst), Rabobank Cooperatiefonds Noord-Limburg, Gezondste Regio 2025 en Rotary club Horst aan de Maas.

Meer informatie is na 20 maart 2021 te vinden op www.plekskesvangeluk.nl