Gezonde voeding

Voeding vormt een belangrijk onderdeel van gezondheid. Samen met de omgeving gaat Gezondste Regio 2025 voedselverspilling tegen. Voedsel dat veilig, gezond én ook gewoon lekker is. Daar gaan we voor!  Gezonde bedrijven en organisaties Gezondheid is een thema dat alle bedrijven raakt; denk aan vitaliteit, duurzame inzet-baarheid en werkdruk. Wij willen dat de inwoners van onze regio zich lekker voelen op hun werk en er elke dag met plezier naar toe gaan.

Ontbijtbijeenkomst Gezonde Werkvloer

Ontbijtbijeenkomst Gezonde Werkvloer

25 september 2019 van 08.00 – 10.00 uur
Gemeente Venray – Raadhuisstraat 1, Venray

Vitale werknemers zijn energiek, goed inzetbaar en over het algemeen minder vaak ziek. Gunstig voor werkgever én werknemer. Het loont dan ook om te investeren in een gezonde leefstijl. Er zijn gelukkig veel laagdrempelige en eenvoudige initiatieven voor werkgevers en dit hoeft niet kostbaar te zijn. Niets is echter zo lastig als het doorbreken van gewoontes, het veranderen van gedrag. Op het werk is dat niet anders. Hoe wordt de gezonde keuze de normale keuze en hoe houd je dat vast? 

Inspiratie
Laat je 25 september inspireren op het gebied van balans en vitaliteit op de werkvloer. De bijeenkomst is bedoeld voor zowel kleine als grote organisaties uit Venray die meer willen weten over werkvitaminen, beweegmomenten op de werkvloer, werkdruk, rookvrije omgeving en preventie. 

Herre Zonderland
Tijdens de inspiratiesessie neemt Herre Zonderland je mee in energiemanagement. Als ex-topsporter en broer van vertaalt hij topsport naar dagelijkse business. Volgens Herre Zonderland is ‘kennis over lichaam en geest de basis voor duurzaam presteren’. 

Wat kun je verder verwachten?
– Handige tips en trucs om een gezonde leefstijl toe te passen op het werk
– Inspirerende verhalen van bedrijven in Venray (Rabobank Horst-Venray, Jabil en de gemeente Venray)
– Antwoord op al je vragen over fitheid, vitaliteit en voeding
– Mogelijkheid om ervaringen met elkaar uit te wisselen

Aanmelden
Aanmelden kan tot 16 september 2019 door een mail te sturen naar ankie.billekens@venray.nl. 

De inspiratiesessie inclusief ontbijt worden kosteloos aangeboden. Plaatsen zijn beperkt en er wordt gekeken naar een mix van bedrijven en organisaties. Indien de belangstelling groot is wordt er een selectie gemaakt op diversiteit.

Gezonde en vitale inwoners – dat doen we samen!
Het realiseren van een gezonde omgeving waar structureel aandacht is voor een gezonde leefstijl. Als Jongeren Op Gezond Gewicht-gemeente is Venray actief om mensen en organisaties lokaal met elkaar te verbinden in de wijk, op de sportvereniging, op school én op het werk (JOGG). 

Inspiratiebijeenkomst Jong Leren Eten Limburg

Inspiratiebijeenkomst Jong Leren Eten Limburg

11 september 2019 – 18.45 – 21.30 uur

Zorgboerderij de Haam – Lorbaan 10, Veulen

Waarom is educatie over gezonde voeding belangrijk? En hoe kunnen we dit thema belangrijk maken binnen het onderwijs? Aan deze vragen wordt volop aandacht geschonken tijdens de inspiratiebijeenkomst Jong Leren Eten Limburg bij zorgboerderij de Haam in Veulen. Op 11 september van 18.45 tot 21.30 uur zijn professionals uit het onderwijs en natuur- en milieueducatie, bedrijfsleven, ondernemers, educatieve organisaties, maatschappelijke organisaties, lokale overheden en ouders uit Limburg van harte welkom! Bekijk hieronder het programma:

18.45 – 19.00 – Ontvangst met koffie en thee

19.00 – 19.10 – Welkom en introductie Jong Leren Eten

David Janssen, boer en eigenaar
Truusje Diepenmaat en John Steijns, makelaars Jong Leren Eten

19.10 – 19.20  – Roadtour, smaakexperience, Gezondste Regio 2025

Jan Jenneskens, Gezondste Regio 2015 en Judith van Dijck, boerin

19.20 – 19.30 – Moestuinieren op het VMBO

Een voorbeeld van Jong Leren Eten
Dieuwertje Crasborn en het Blariacumcollege

19.30 – 19.40 – Krachtvoer! Een lesprogramma over gezonde voeding voor het VMBO

Marion Willems, Universiteit Maastricht

19.40 – 19.50 – Opleiding Healthy Living en Jong Leren Eten

Kelly Neessen, HAS

19.50 – 20.50 – Boerderij Educatie Limburg

Waar komt ons eten vandaan, wat kunnen kinderen (en volwassenen) leren van de boerderij; drie Workshops en een rondleiding

Kevin Steegs, LLTB, David Janssen en andere boeren en boerinnen.

20.50 – 21.30 – Informeel samenzijn/netwerken

Voorlichtingsbijeenkomst Diabetes 2 – Gemeentehuis Horst

Voorlichtingsbijeenkomst Diabetes 2 – Gemeentehuis Horst

11 september 2019 – 19.30 uur

Gemeentehuis Horst aan de Maas – Wilhelminaplein 6, Horst

Klik hier om je in te schrijven

Gezondste Regio 2025 heeft in samenwerking met Voeding Leeft en het VGZ een programma opgesteld voor diabetes 2 patiënten. Dit programma heeft als basis een dieet dat patiënten helpt om hun ziekte onder controle te houden. Op 11 september 2019 organiseren we in het gemeentehuis van Horst een voorlichtingsbijeenkomst om informatie te geven over dit programma.

Mensen met Diabetes type 2 zouden In plaats van minder te eten, eigenlijk meer moeten eten. Méér van de producten die weinig van het lichaam vragen wat betreft insuline productie of glucoseregulatie. Voeding die smaakvol is, goed voedt en die voldoende energie geeft om weer met plezier in beweging te komen. Voeding waarbij mensen zich lekker voelen omdat de bloedsuikers direct dalen. Voeding als medicijn. Want met de daling in bloedsuikers en insuline-vraag, kan waarschijnlijk het gebruik van Diabetes Type 2 medicijnen verminderen en komt de gevoeligheid voor insuline weer terug. Afvallen wordt zo één van de positieve bijwerkingen van een beter eetpatroon en niet het hoofddoel.

Via Voeding Leeft en met medewerking van VGZ wordt aan mensen die diabetes 2 hebben een programma aangeboden dat hen gezonder maakt en nog sterker, afhelpt van dagelijks medicijngebruik. Als Gezondste Regio 2025 willen we graag met u in gesprek over het programma, de voorwaarden en mogelijkheden en u aansluitend vragen om mee te doen. Wij hebben als doel gesteld dat we in 2019 tenminste 100 mensen uit Noord Limburg helpen met het omkeren van hun Diabetes 2. Samen met Voeding leeft zijn we goed op weg en nu willen we volgende stappen zetten

Wil je er ook bij zijn? Klik hier om je in te schrijven